Kedves Olvasók!

Most lehet hogy első olvasatra egyoldalúnak tűnök, de kérek mindenkit, értse meg a címben fellehető téma fontosságát.

Miről szól a parlamentális demokrácia?

Fontos szempont, hogy a parlamentben történő szavazások során legyen meg az az akarat és az az ellenakarat, amelynek hatására formálódnak, csiszolódnak a törvények és szabályok.

Amíg ez az egyensúly fennáll, megvannak a parlamentális szabályok, nem kell aggódnia senkinek, hogy gond lehet. A kormánynak mindig szüksége lesz ellenzékre, annak érdekében, hogy a lopást és a korrupiót a lehető legjobban tudják gátolni, korlátozni. Az ellenzék képes a kormány tevékenységében fellelhető esetleges hibákat felismerni és kontrollálni. Persze ehhez az is kell, hogy az ellenzék ne legyen olyan gátlástalan és ostoba, hogy megengedje magának azt a luxust, hogy az embereket demagógia erejével vezeti félre és nyeri meg politikai céljai érdekében.

Szavazások során a kétharmados többség nem véletlenül lett kialakítva és kihangsúlyozva olyan törvények esetében, amelyek döntő hatással lehetnek egy ország működésében és az alapvető szabályok betartásában.

Amennyiben ez a kontroll megszűnik, akkor nem lesz semmilyen akadálya annak, hogy egyes politikai erők saját ízük és kényük szerint azt csináljanak az országgal, amit csak akarnak, annak érdekében hogy a hatalmat minél keményebben és kiméletlenebbül kihasználhassák. 

Végülis igazán érdekes lehet közel 100 év után újra királyságban élni.....és mindezt a 21. század legelején.

Kik fognak a legjobban csalódni?

Hát azok, akik a megígért dolgokat nem kapják meg, ezért aztán elfordulnak, de változtatni viszont már nem tudnak. Azt veszik észre, hogy megváltozik a választási törvény, eltűnik a szólásszabadság, eltűnik a gyülekezési jog, elhatalmasodik korrupció. A lopás olyan méreteket ölt, amelyet már egyáltalán nem fog felügyelni senki!

Gondolkozzatok.....................csak nehogy késő legyen!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nelegybarom.blog.hu/api/trackback/id/tr691554634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nopex (törölt) 2009.11.27. 14:23:36

Ha a Fidesz kétharmados többséget szerez a parlamentben, annak egyetlen oka van: az MSZP. Ha nem tették volna tönkre az országot, elosztogatva, ellopva annak vagyonát, most nem lenne kérdés, hogy esetleg túlnyerik magukat.
Ha pedig ez bekövetkezik, hát kérem, demokráciában élünk, így döntött a többség. És a demokráciához az is hozzátartozik, hogy ezt elfogadjuk.

vpetibp 2009.11.28. 18:12:18

Egyetértek. Félreértés ne essék a probléma szerintem a kontroll hiánya. Elég sok ismerősömmel beszéltem erről a kérdésről, jobboldali baloldali egyaránt.
A vélemény szinte azonos volt politikai nézettől függetlenül. Amennyiben nem jelenik meg a kontroll, akkor még cudarabb lesz a világ mint most, mivel a politikai pártokat már semmi nem tudja megfogni a hatalmi törekvéseikben.
süti beállítások módosítása